Stångåstaden och SICK IVP gästföreläser på GPTW Roadshow

Den 5 oktober var Great Place to Work på plats i Linköping för årets sista GPTW Roadshow. Temat för dagen var "Två av Sveriges Bästa Arbetsplatser visar vägen".

På scen stod Malin Wettre & Peter Jonsson från AB Stångåstaden tillsammans med MIkael Sundh från SICK IVP, två företag som båda har rankats som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017.

Vår VD Maria Grudén inledde dagen i ett fullsatt Linköping och önskade det fullsatta rummet välkomna. Linda Löfman, som ansvarar kundetablering och leverans inom regionen var också på plats

Malin Wettre och Peter Jonsson fångade deltagarnas intresse med sin berättelse som Stångåstadens arbete att skapa medarbetarengagemang och nöjda kunder genom arbetet med visionen, värdegrunden och arbetsgivarvarumärke. De visade hur begreppet "ett steg före" nu färgar allt som händer inom verksamheten. Stångåstadens framgångssaga ligger verkligen i sina stolta, engagerade och ansvarstagande medarbetare mixat med en skön företagskultur.

Efter en fikapaus, med mycket nätverkande var det dags att lyssna på Mikael Sundh från SICK IVP, ett oberoende dotterbolag till Tyska SICK AG. Mikael berättade om kulturen på SICK IVP och hur den präglas av samarbete, kamratskap och hög kompetens. Genom samarbetet med Great Place to Work, som går ända tillbaka till 2008, kunde Mikael blicka tillbaka på organisationens kulturresa och berättade hur de lyckas utveckla medarbetarengagemanget inom organisationen och hur man lyckats bli en av Sveriges Bästa Arbetsplatser vid fyra tillfällen under de senaste åren.

 

Om Stångåstaden

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköping kommun. De äger och förvaltar ca 18 500 lägenheter. Företaget har 170 medarbetare och en omsättning på 1,4 mkr.

 

Om SICK IVP

SICK IVP är en världsledande leverantör av sensorer och sensoslösningar för industriella tillämpningar. SICK koncernen har ca 7500 anställda runt om i världen. SICK i Linköping har ca 60 anställda inom bildbheandling.

+46 8 562 00 480
© Great Place To Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC